Ралі Туреччини принесло Елфіну Евансу 3 перемогу в кар'єрі WRC


Як і в минулі роки, ралі Туреччини підтвердило репутацію лотерейної гонки. Кам'янисті дороги "вивели із боротьби" не один екіпаж. Вже на першій спецділянці суботи чинний чемпіон світу, Отт Тянак, змушений був зійти з дистанції. Вранці Ож'є з Ньовілем боролися за лідерство - розрив між суперниками то збільшувався, то з меншувався. На вечірніх спецділянках суботи Ньовіль очолив гонку, а Себастьн Льоб підтримав напарника, зайнявши оборону на другій позиції.
Недільного ранку більшість екіпажів вищої ліги отримавши проколи, вимушено зупинились для заміни шин та ремонту автомобілів. Еванс вирвався вперед, бо уникнув проблем на спецділянці. На 10 спецділянці Ож'є і Ньовіль боролись за другу позицію, хоч і відставали від нового лідера етепу понад 40 секунд. 11 спецділянка (найдовший доп вікенду) виявидась критичною для Ож'є - двигун на Yaris WRC вийшов з ладу. 
Power Stage кардинально не змінив хід гонки. Отт Тянак, якому не пощастило на початку етапу, здобув 4 додаткових бали, а Тьєррі Ньовіль виграв останню спецділянку  Еванс і Ровенперя продемонструвавши однаковий час, зайняли третю позицію, а Льоб став п'ятим.
Еванс відствяткував перемогу, суперники з корейського колективу (Ньовіль та Льоб) забрали решту місць на подіумі. Ровенперя і Грінсміт замкнули п'ятірку абсолюту.


 В залікову десятку потрапили і представники групи Rally2. Кайтан Кайтанович фінішував сьомим, Понтус Тідеманд - восьмим, Андреан Фурмо - дев'ятим, а Вікінсон Буласія замкнув десятку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023