Ралі Вельсу принесло Отту Тянаку 12 перемогу в кар'єрі WRC


Цього разу Отт Тянака разом з Toyota святкують. Перемога та бонусні бали - це мрія, що здійснилась. Томмі Мякінен, бос команди, не міг стримати емоцій, адже лідер команди ще далі від суперників, а команда - підібралась до лідера командного заліку.
До фінішу сезону залищилось дві гонки, а Тянак має в запасі 28 балів. Вже в Іспанії естонець може стати чемпіоном, хоча спортсмен стримано реагує на такі запитання.


Тьєррі Ньовіль та Hyundai

Лідер корейского колективу підібрався блище до Себастьяна Ож'є, але шанси на титул цього року - мізерні. Пілот зазначив, що був задоволений автомобілем, але невдалий вибір шин негативно вплинув на хід боротьби. Також бельгієць стверджує, що Hyundai i 20 Coupe WRC приблизилась по чистій швидкості до Toyota Yaris WRC. Тьєррі вважає, що збільшине антикрило надавало автомобілю японського виробника перевагу за рахунок кращої притискної сили. В Туреччині це не кидалось в очі, бо там значно менші швидкості на спецділянках, а у Вельсі все стало очевидно.


Себастьян Ож'є та Citroen

Шестикратний чемпіон не втрачає надії на титул в цьому сезоні. Він знає, що в цьому виді спорту все можливо. Хоча перевага Тянака зросла до 28 балів за дві гонки до фіналу сезону, але Себ впевнений, що боротись необхідно до останніх метрів. П'єр Будар зазначив, що Себу в наступних гонках необхідні перемоги, а команда зробить все можливе для цього.
Себ пояснив, що витиснув максимум з автомобіля - він їхав на межі, але цього виявилось недостатньо.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023