Ралі Іспанії 2019: підсумки суботи (75 км до фініша)


В суботу учасники світової першості змушені були адаптувати свій стиль водіння абсолютно до інших умов - асфальт Іспанії досить складне випробування, адже значна кількість віражів, нові точки гальмування, навіть інша посадка за кермом досить своєрідно впливають на темп пілота.
Відіграти значну кількість секунд на асфальті не вдається, водночас відбійники та зрізки поворотів можуть зіпсувати змагання навіть досвідченому учаснику. Кріс Мік розбив автомобіль саме таким чином - заднє колесо відірвалось після контакту з відбійником. До того епізоду ірландець тримався в трійці лідерів.
Тьєррі Ньовіль вирвався в лідери гонки, а Себастьян Льоб та Дані Сордо зайняли решту місць подіуму. Отт Тянак вирішив боротись за вищі місця, ніж Топ 5 - до фінішу дня естоню вдалось здобути третю стрічку абсолюту. Він випередив Льоба на незначні 0.6 сек, а в неділю спробує на міцність нерви Дані Сордо.
Себастьян Ож'є проривається вперед. Він вже здобув 8 стрічку, але далі дуже великий розрив до представників M-Sport. Себ не здається. В разі аварії чи технічних проблем на авто Тянака вранцез має можливість поборотися на Power Stage. Звісно, якщо Отт завершить гонку четвертим, цього вистачить для дострокового завоювання титула. 

Через декілька годин в рамках одного ралійного вікенду зустрінуться три чемпіони світу - Льоб, Ож'є та Тянак.


WRC2 Pro & WRC2

Якщо представникам Citroen Racing цей вікенд видався досить складним у вищій лізі, то в молодшому заліку в обох категоріях лідирують  Мадс Остберг та Ерік Каміллі. Дивно, але фінальний доп суботи виявився складним випробування для учаників WRC2 Pro та WRC2. Каллє Ровенперя втративши час, пропустив Яна Копецкі, а Ніколай Грязів розбив свій автомобіль.


Віртуальна турнірна таблиця






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023