Ралі Іспанії 2019: підсумки п'ятниці (196 км до фінішу)


Досить емоційною виявився перший день ралі Іспанії - гравій першого дня запутав всі карти учасникам.

Гонка розпочалась з перемоги Себастьяна Ож'є, однак вже на наступному допі француз втратив багато часу. Причиною цьму стала поломка гідропідсилювача керма. Себ одразу втратив лідируючу позицію, а згодом відкотився за межі десятки. Тим часом його головний суперник, Отт Тянак, вперто хоче попасти на подіум.
Перший день гонки можна із впевненістю назвати "Днем Hyundai" - Сордо, Ньовіль та Льоб вирвались вперед. Льоб спочатку відтіснив Отта Тянака із зони подіуму, а згодом став лідером гонки. Позаду титулованого француза на подіумі розмістились його напарники - Ньовіль та Сордо.
Гарно зарекомендували себе представники M-Sport - Еванс та Сунінен весь день боролись за місця в середині залікової десятки, однак їх випередили Мік, Тянак та Латвала. Есапека Лаппі не зміг добратись до фінішу першого дня через механічні проблеми.
Себастьян Ож'є не здається - француз веде боротьбу, хоч і займає 23 стрічку абсолюту. Схоже, все вже вирішено - Тянак в разі вдалого фінішу в неділю стане чемпіоном світу. Француз вперто бореться, адже боротьба триває до фініша останньої спецділянки.  

  

Слухи про майбутній сезон

Девід Еванс опублікував статтю на ресурсі autosport.com, де йдеться про майбутнє Отта Тянака. Журналіст стверджує, що Тянак вже підписав контракт з Hyundai на наступний сезон, а також припускає, що Ож'є покине Citroen Racing та проведе останній сезон разом з Toyota. Еванс посилаєсться на якесь анонімне джерело в сервіс-парку. Керівники команд вперто ігнорують такі закиди. Схоже, цей матеріал буде активно обговорюватись ще декілька тижнів або місяців.

WRC2 Pro & WRC2

В молодщому заліку заводських команд лідирує Мадс Остберг (Citroen С3 R5). Каллє Ровенперя, Ян Копецкі та Гас Грінсміт фінішували в п'ятницю далеко позаду норвежця.
В заліку приватних колективів лідирує П'єр-Луі Лубе (SKODA Fabia R5 evo), але до нього надто близько приблизився Ерік Каміллі, який цього разу пілотує Citroen C3 R5. Позаду боротьбу ведуть Олє-Крістіан Вейбю, Кайтан Кайтанович та Ніколай Грязін.


Віртуальна турнірна таблиця чемпіонату





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023