WRC 2019.Напруження росте...


На початку жовтня ралі Вельсу завершилось перемогою Отта Тянака - естонець відірвався від чинного чемпіона на 28 балів. 

Нова ера WRC принесла інтригу, якої так довго не вистачало. Себастьян Льоб дев'ять років був непереборним в чемпіонаті світу, його напарник змінив чемпіона.
Потрібно визнати, що в ті роки Себастьянам не було рівних. Причини цьому можна шукати в спортивному регламенті, технічних регламентах, однак Льоб та Ож'є - кращі ралійні пілоти світу. Їм протистояли Солберг, Гронхольм, Хірвонен, Латвала, однак перебороти французський квартет нікому не вдавалось.
За роки домінування Ож'є його конкуренти значно самовдосконалились. Раніше француз значно виділявся швидкістю, наполегливістю та досвідом. Сьогодні можна із впевненістю сказати, - Себ, Отт та Тьєррі кращі пілоти світу. Кожен із них мав рівні шанси на чемпіонство. Звісно, на початку сезону шанси рівні у всіх, однак відомо - швидкість і досвід мають лише обрані. Цього року так склались обставини, що Тянак кращий по усіх показниках. В неділю на Power Stage Отт має можливість стати чемпіоном світу, а Ож'є зробить все можливе, щоб завадити естонцю.


Тактика Тянака та Toyota

Отт має знаходитись попереду Себа. Це досить складна задача, адже перший день гонки проходить на гравійних дорогах. Відомо, що таке покриття не шкодує пілотів, які відкривають трасу. Саме першого дня естонець може втратити час, а в суботу та неділю йому не вистачить темпу для боротьби з чемпіоном. Тянак жодного разу не перемагав в Іспанії, однак цього року він здобув неймовірну кількість перемог. Пілот зізнався, що не буде ризикувати всім заради перемоги в чемпіонаті в цей вікенд. В ході змагання колишній напарних Себастьяна вирішить з тактикою, адже ніхто не знає як складуться обставини після гравійної частини етапу.


Тактива Ож'є та Citroen

Себ не приховує, що хоче сьомий раз підряд стати чемпіоном світу. В минулому році він зміг перебороти обставини. Цього року француз не здається - йому потрібна перемога та бонусні бали. Він не буде відкривати доріжки в перший день, але Ньовіль та Льоб зроблять все можливе, щоб не допустити француза до подіуму. Льоб і в цей раз претендує на перемогу в іспанській гонці - краща стартова позиція та величезний досвід. Себ старший 9 разів перемагав в Іспанії. Сордо та Ньовіль мають не менш амбітні плани на ці вихідні. В таких умовах дуже складно скоротити відставання від Тянака. П'єр Будар влучно зазначив:"Нам дуже потрібна удача цього разу".



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023