Ралі Туреччини 2019: підсумки п'ятниці (149 км до фінішу)


Учасники чемпіонату світу завітали до Туреччини, але не для відпочинку - перший день ралі видався доволі складним. 
Репутація у туреської гонки доволі неоднозначна - складний кам'янистий маршрут в минулому році став причиної доволі великої кількості сходів. Цьогоріч учасники не хочуть ризикувати всім.
На СД 2 Латвала захопив лідерство, однак довго не втримався. Його замінив минулорічний напарник, Есапекка Лаппі. Згодом з'ясувалось, що японська команда не може віднайти потрібних налаштувань, адже її пілоти не можуть добратись навіть до топ 5. Отт Тянак відкривав доріжки весь день, але його колеги стартували далеко позаду.
Есапекка Лаппі захопивши першу позицію  на СД3, завершив п'ятницю лідером. Прокололи колеса Ож'є, Тідеманд, Латвала і Тянак. Всі щось вичікували, а в рамках найдовшої спецділянки Ньовіль,  Ож'є та Лаппі ризикнули.
Представники Citroen Racing лідирують в гонці, компанію їм склав і Тьєррі Ньовіль.



WRC2 Pro & WRC 2

Каллє Ровеперя та Гас Грінсміт на початку гонки втратили шанси на перемогу - проколи коліс і втрата декількох хвилин. Ян Копецкі став лідером заліку WRC 2 Pro, однак Кайтан Кайтанович (чемпіон Європи) лідирує в гонці. Перший проїзд по найдовшій спецділянці першого дня чех і поляк заврешили з однкаковим часом. В ході змагань їх розрив зменшувався навіть до 0.3 с, однак п'ятниця фінішувала - Кайтан лідер. Ян відстає на 21 сек. Двійка лідерів відірвалась від решти більше, ніж на півтори хвилини.



Коли вже відомо, хто реально претендує на чемпіонський титул, можна дещо змінити відображення щоденних результатів змагань. Тепер в публікаціях про огляд гоночних днів буде відображатись віртуальна турнірна таблиця WRC 2019.

На цей момент битва за титул виглядає так 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023