Ралі Туреччини 2019: підсумки суботи (39 км до фінішу)


Ще в п'ятницю учасники подолали половину дистанції, але субота виявилась доволі складним випробуванням не тільки для людей.

Андреас Міккельсен одразу відтіснив Тіму Сунінена з третьої стрічки абсолюту, а попереду точилась безкомпромісна боротьба за лідерство. Ще в п'ятницю виникало враження, що Лаппі одразу ж після приближення Ож'є вступиться титулованому напарнику. В результаті вийшло зовсім не так - на кожній спецділянці боротьба розгоралась з новою силою. Навіть на довжелезних допах Лаппі не поступився в абсолюті Себу. Тільки в другій половині дня француз захопив лідерство. Навіть це не зупинило фінна - Лаппі заврешив день другим з відставанням 0.2 сек.
Лідер чемпіонату, Отт Тянак, був змушений завершити гонку через поломку електрообладнання. Великим розчаруванням завершилась гонка для естонця, одна надія на Power Stage. Тянак в будь-якому випадку залишається лідером чемпіонату, однак перевага в 33 очка значно зменшиться.
Тьєррі Ньовіль дуже злий на організаторів, адже вони зменшили розриви між стартуючими екіпажами. Бельгієць збився з маршруту через стовпи пилу на дорозі.  Субота виявилась для лідера Hyundai Motorsport досить складною.


В заліку WRC 2 Pro теж не обійшлось без пригод.  Прокол на довгій спецділянці зіпсував гонку Кл. Він відкотився на третє місце в загальному заліку RC2, а лідируючу позицію в WRC 2 Pro  опецкі. Чех віддав першу сходику Гасу Грінсмітту. Кайтан Кайтанович лідирує в гонці. Якщо не станеться чогось надзвичайного, поляк отримає першу перемогу в чемпіонаті світу.

Віртуальна турнірна таблиця









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023