Ралі Фінляндії 2019 принесло Отту Тянаку ювілейну 10 перемогу в кар'єрі WRC


Ні у кого не виникало сумнівів, що команда японського виробника гарно підготовлена до домашнього змагання.
Питання полагало в іншому: "А чи Латвала і Мік не допустять дурних помилок в боротьбі за високі місця?" До певного моменту всі представники Toyota домінували в ралі, нагадавши вболівальникам часи Volkswagen в чемпіонаті світу.
Латвала і Тянак боролися за переомогу, а Мік тримався в межах подіуму. Ірландець дуже близько підбирався то до одного, то до іншого, але лідерство не захопив. Мік допустив помилку, що стояла йому гарних результатів, в тому самому місці постраждав автовобіль і Ярі-Матті. Однак прокол - це не так погано, як відірвана підвіска. Чудом фінн не втратив багато часу на домашній гонці - Латвала фінішував третім.
Томмі Мякінен згодом розкритикував поведінку Латвали та Міка, бо, як виявилось, він просив завершити гонку без помилок. Звісно, така поведінка вплине на спортивну кар'єру обох. Гадати не будемо, просто почекаємо.

Citroen та Hyundai завершили гонку в п'ятірці сильніших, Лаппі та Міккельсен не підвели роботодавців. Ож'є та Ньовіль фінішували на п'ятому та шостому місцях. Брін продемонстрував свої вміння на лісових доріжках Фінляндії, та виручив колегу в кінці змагання.

Сунінен завершив гонку дев'ятим, а Грінсміт не добрався до фінішу, допустивши помилку на тренувальному проїзді Power Stage. Критикувати такі результати можна довго, але не потрібно забувати, що конкуренція в цьому сезоні значно виша, ніж раніше.


В рамках фінської гонки офіційно стартує міжсезоння - переговори, обговорення ключових умов контракту на наступний сезон і т.д. Головна фігура переговорів в 2019 році Отт Тянак. Естонець запевнив, що хоче швидко вирішити питання наступного контракту, щоб зосередитись на боротьбі за титул. Скоро повинні появитися слухи та новини про майдутнє Отта.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023