Ралі Фінляндії 2019: підсумки суботи (46 км до фінішу)


Фінський етап хоч і жаліє учасників від помилок, але декому дісталось. Мрія японсської команди фінішувати хет-тріком цього року в життя не втілиться.
Минулого року фінський етап зіпсував перемогу Ярі-Матті, хоч і фінн втримався на подіумі. Цьогоріч камінь став причиною розбитої задньої підвіски у автомобілі Кріса Міка та проколу в Ярі-Матті. Кріс продовжує гонку, але система Rally2 невблаганна - завдяки штрафам ірландець не може боротися за позиції в заліковій десятці. Ярі-Матті більше пощастило - він втримавшись на подіумі, робить все для гарного результату. Отт Тянак впевнено крокує до перемоги, хоча "крокує" в фінських умовах словечно недоречне. Мчить!.
Есапекка Лаппі в другій половині дня випередив Латвалу та веде свою боротьбу з колишнім колегою.
Ож'є весь день боровся з конкурентами з Hyundai. Тьєррі Ньовіль не може підлаштуватися до умов фінської гонки, а його колеги демонструють досить пристойні результати. Хто казав, що корейцям нічого робити на домашній гонці Томмі Мякінена? Адамо гарно мотивував колектив.
M-Sport в суботу фінішували в кінці залікової десятки. Напевно керівництво поставило задачу фінішувати без пригод. Звісно, Сунінен розчарований своїм темпом, але у нього все попереду. Гас Грінсміт - десятий. В умовах першої гонки доречно сказати: "Ого, аж десятий!"



WRC 2 Pro & WRC 2

В суботу Каллє Ровенперя трішки збавив темп, дозволивши Емілю Ліндгему одержувати перемоги в класі RC2. Каллє впевнено лідирує в заліку Pro. В заліку приватних команд боротьбу за золото вели Лубе та Грязін. Першим до фінішу суботи добрався Грязін. Тепер молодому пілоту необхідно втриматись без пригод.


В неділю Hyundai можуть вдатись до тактичних ігор, що не заборонено. Брін може пропустити Невіля вперед (6 с. різниці), а Міккельсен впіймає штраф, шоб пропустити бельгійця ближче до Ож'є. Себ казав, що зосередиться на боротьбі за наступну сходинку.  Ож'є розраховує на подіум?







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023