Ралі Португалії 2019 принесло Отту Тянаку 9 перемогу в кар'єрі WRC


В 2009 році Отт Тянак дебютував в чемпіонаті світу по класичному ралі. Першою гонкою для нього стало Ралі Португалії. 

Пройшло 10 років і естонський гонщик входить в трійку найсильніших в світі. Він здобув 9 перемогу в рамках чемпіонату світу. Він був найшвидший та найстабільніший в минулі вихідні. Колектив міг відсвяткувати хет-трік, але різного роду проблеми перешкодили цьому.
Слідом фінішував Тьеррі Ньовіль. Його напарники робили все, щоб допомогти. З рештою це спрацювало. На фінальній прес-конференції чинний чемпіон світу звинуватив керівника корейского колективу у "брудній боротьбі". Так це чи ні, дійзнаємось згодом. [можливо].
Відкриваючий трассу в перший день змагань, Ож'є навіть не розраховував на гарний фініш, але, як він зізнався, атаковав що є духу та не опускав руки. Крок за кроком, це принесло дуже гарний результат. Третє місце в гонці та максимум балів на Power Stage - відмінний результат в тих умовах.
Головний склад пілотів M-Sport FORD WRT вразив! Сунінен та Еванс фінішували в п'ятірці. Зважаючи на умови змагань, - фантастичний результат для пілотів та команди.
Португальський етап став дуже складним. Тепер його можна приблизити до таких гонок як Сардинія та Турція. Марафон на виживання.


WRC 2 Pro & WRC 2

Для чешського колективу дебют SKODA Fabia R5 Evo став ідеальним. Згадалась історія з переможним періодом Volkswagen Motorsport у вищій лізі. Якби не пожежа на автомобілі Оле-Крістіана Вейбю, то святкувати перемогу могли й Volkswagen. Ці пожежі грають дурну славу німецькому колективу. Головне, що в тих умовах не постраждали спортсмени. Виробник заявив, що разом з клієнтами виясняє причини займань.
Не зважаючи на невдачі, Мадс Остберг займає другу стрічку в турнірній таблиці WRC 2 Pro, і це при тому, що він був учасником 4 гонок, Ровенперя - 5.
В заліку приватних колективів лідирує Беніто Гуерра - гарний і стабільний старт сезону. Оле-Крістіан Вейбю міг би очолити залік, якби не пожежа.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023