Перемога Ньовіля у Іспанії та продовження боротьби за чемпіонські титули


Після старту гонки дуже швидко стало зрозуміло, що Еванс значно краще підготувався до асфальтового етапу за Себастьяна Ож'є. Валієць одразу продемонстрував відмінну форму на звивистих іспанських доріжках, але вже в середині першого дня гонки Тьєррі Ньовіль відібрав першу позицію у претендента на чемпіонський титул. Бельгієць мчав, як навіжений по серпантинах, коли інші суперники один за одним сходили з дистанції.
Довгий час різниця між Тьєррі і Елфіном була незначною, але до завершення першого дня стало зрозуміло, що команда Hyundai підібрала вдаліші налаштування для іспанських спецділянок. До обіднього сервісу суботи Ньовіль відірвався від Еванса на 10 сек., а Ож'є вперто наздоганяв напарника по команді. Чемпіон на денних спецділянках суботи значно вдаліше проводив змагання, однак вечір суботи вніс свої корективи.
В неділю могли бути вирішені долі чемпіонських титулів у командному і особистому заліках, однак Hyundai зосередились на здобутті додаткових балів у залік виробників, і Дані Сордо дуже в цьому допоміг команді - іспанець у фінальний день змагань увірвався на третю позицію і закріпився там до самого фінішу.
Перемогу здобув Тьєррі Ньовіль, а призерами стали Елфін Еванс і Дані Сордо. Боротьба за чемпіонські титули продовжиться у італійській Монці.


Андреас Міккельсен не приймав участі у іспанському етапі, але мав доволі гарну можливість заочно стати чемпіоном світу. Так і сталось - Манд Остберг не зміг перемогти на авсфальтовому ралі, тому Андреас Міккельсен офіційно став чемпіоном світу у заліку WRC2. Команда Toksport WRT, яку він представляв цього сезону теж здобула титул у командному заліку.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023