Еванс став переможцем на ралі Фінляндії


Старт гонки був доволі успішним для Отта Тянака, який захопив першу позицію з другої спецділянки, але перший день завершився із новим лідером змагань - Крейгом Бріном. Ірландець в суботу не міг втримати натиск Елфіна Еванса. Трійка лідерів довгий час рухалась із різницею в часі приблизно 20 сек, коли інші суперники стрімко втрачали час. Ньовіль на 14 спецділянці завершив гонку, а Олівер Солберг потрапив у аварію, Ровенперя і Кацута відновлювали змагання за системою Rally2. Ож'є не міг втримати темп напарника - його відставання від переможця склало майже 3 хв. Представники M-Sport фінішували на шостій і сьомій сходинці з відставанням понад 5 і 6 хв.
Доволі гарні результати продемонстрували Отт Тянак, Крейг Брін і Есапекка Лаппі - хлопці із Hyundai фінішували в трійці, а Лаппі - на четвертій позиції.

Через кілька днів стало відомо, що Крейг Брін наступний сезон проведе в команді M-Sport Ford, а Есапекка Лаппі має всі шанси повернутись у Toyota.


Теему Сунінен, який нещодавно покинув колектив M-Sport виграв домашню гонку, а один з предендентів на чемпіонський титул у категорії WRC2, Мадс Остберг, завершив змагання на другій позиції. Теему і Мадс набрали також бали у загальний залік чемпіонату, адже фінішували на восьмій і дев'ятій сходинках.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023