Переможцем ралі Греції став Каллє Ровенперя


Ще у перший день гонки молодий фінський пілот продемонстрував неймовірну швидкість на грубих доріжках Греції. Отт Тянак і Себастьян Ож'є вперто намагались обійти молодого суперника, але перший день завершився під домінування 20-річного Ровенпері.
Якщо в п'ятницю була хоч якась ймовірність зміни лідера, то в суботу Каллє впевнено закріпився на першому місці. Якщо Отт і Себ за першу половину суботи відстали від лідера на 40...43 сек., то учасники позаду - на кілька хвилин. За два фінальні допи трійка лідерів трішки скоротила відставання від Ровенпері, а от Сордо, який перебував на 4 позиції відстав аж на 2 хв.
До фінального дня у топ 10 втримались 7 із 10 пілотів вищої ліги, але Елфін Еванс, що замикав групу вищої категорії відстав на той момент майже на 6 хв. від юного напарника по команді Toyota.
У фінальний день нічого для лідерів змагань кардинально не змінилось, лише Ньовіль і Еванс зуміли відіграти позицію на останніх кільметрах дистанції.

Ярі-Матті Латвала був просто у захваті від зрілості і темпу Каллє Ровенпері: "За цей рік наш спорстмен став досвідченіший років на шість".

Ньовіль потім повідомив, що гонка у Греції стала повним розчаруванням для бельгійського спорстмена - вочевидь Hyundai упустили можливість стати чемпіонами цього року у командному і особистому заліках.


У заліку WRC2 за перемогу зуміли боротись лише учасники однієї команди Toksport WRT - Міккельсен та Буласіа. Ще в суботу стало зрозуміло, що інші суперники просто відстали на вічність від лідерів змагань. В суботу Міккельсен фінішував із відставанням від Буласіа у 0.8 сек, але на фініш етапу дістався першим. Мадс Остберг фінішував останнім у заліку WRC2, а у абсолюті відкотився за межі топ 30.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023