Еванс у Португалії здобув 4 перемогу в кар'єрі пілота WRC


Еванс минулих вихідних знову підтвердив чемпіонські амбіції. Валієць зумів зберегти високий темп і уникнути серйозних проблем. Він у перший день наздоганяв Тьєррі Ньовіля, а потім вирвався вперед. Проблеми у екіпажу були, однак переможець назвав їх незначними. Ож'є так не пощастило, тому діючий чемпіон боровся з автомобілем більше, ніж із суперниками. Згодом він зумів обійти конкурентів та добратись до третьої позиції. Такамото Кацута в певний момент пробував нав'язати боротьбу титулованому напарнику, і на фініш японець прибув четвертим. Каллє Ровенперя попав у список тих, кому не пощастило в португальській гонитві.


Кращим із команди корейського виробника став екіпаж Дані Сордо - хлопці забрали "срібло" на етапі. В перший день Тьєррі Ньовіль продемонстрував дуже гарну форму як свою, так i20 Coupe WRC. Згодом бельгієць допустив помилку у повороті і розбив автомобіль. До кінця змагань Тьєррі не міг повторити успіх першого дня, адже автомобіль вів себе непередбачувано. Отту Тянаку  вдалось правильно налаштувати техніку в другій половині п'ятниці, тоді естонець став першим. В суботу він, зламавши задню підвіску і втративши багато позицій, долучився до списку невдах,


Грінсміт і Фурмо їхали обережно і достатньо швидко. Цього разу хлопці здобули 5 і 6 позиції на фініші.


Есапекка Лаппі став переможцем у заліку WRC2, а крім перемоги фінн здобув 7 позицію у абсолютному заліку. Позаду в десятці фінішували Сунінен, Остберг і Грязін.

Володимир Корся пропустив етап у Португалії через карантинні обмеження, а нещодавно повідомив, що не прийматиме участь у етапах Чемпіонату світу до кінця сезону. Шкода, однак вірю, що одесит використає вільний час на гарну підгтовку до нового сезону. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023