Себастьян Ож'є здобув 51 перемогу у WRC, а Toyota - дубль


Організатори ралі Хорватії зуміли зробити етап складним і непередбачуваним. Більшість екіпажів допускали помилки у своїх записах, часто нераціонально підбирали гуму для заїздів - в результаті трійка лідерів поступово відривалась від інших учасників. Та й вони не обійшлись без розворотів та проколів коліс.
Що Себ, що Елфін були дуже швидкими в незнайомій досі гонці. Після сходу Каллє Ровенпери Ож'є розпочав наступ на позиції Тьєррі Ньовіля, а Еванс впевнено утримував другу стрічку. Такамото Кацута зумів завершити гонку щостим, хоч  і з відставанням понад 3 хв. До останнього повороту Power Stage не було зрозуміло, хто забере золото з першого в історіїї чемпіонату світу ралі Хорватії. Себ таки обігнав свого колегу.
Недільна ДТП у виконанні Себастьяна Ож'є могла послужити причиною втрати перемоги - чемпіон некоректно повів себе. Кадри аварії та спілкування із представниками поліції швидко облетіли світ, а стюарти етапу могли дискваліфікувати француза. Ож'є обійшовся грошовим штрафом та відстроченою дискваліфікацією. Якшо подібне повториться в термін до кінця жовтня, то Себастьян Ож'є отримає повноцінну дискваліфікацію на етапі чемпіонату світу.


Дуже гарну гонку провели Тьєррі Ньовіль та Отт Тянак - третє та четверте місце на фініші тому підтвердження. Ньовіль до останніх метрів дистанці боровся із конкурентами японської команди і відстав від переможця лише на 8.1 сек. Отт втратив майже півтора хвилини, однак чемпіон 2019 року дуже гарно освоївся у дебютній асфальтовій гонці за кермом i20 Coupe WRC.


Фантастично дебютував Андріан Фурмо із командою M-Sport Ford, а ось головний пілот колективу відстав від новачка. Оновлена Fiesta знову поїхала швидко. Це дуже гарна новина!


Щось підказує, шо Андреас Міккельсен не зможе легко здобути перемогу у заліку WRC2 цьогоріч. Його схід у перший день гонки жодним чином не допомагає у реалізації планів Андреаса. Діючий чемпіон, не тільки здобув перемогу у заліку, але й набрав бали у абсолюті - 9 місце у топ 10 стало винагородою за стабільність і швидкість норвежця. Теему Сунінен забрав 10 позицію, хоч цього разу приймав участь на навтомобілі Rally2.






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023