WRC в Лапландії


Швеція цього року проводити сніжний етап чемпіонату світу по класичному ралі не буде. Таке рішення прийнято раніше, адже ситуація з пандемією короновірса в країні не дозволяє провести спортивне змагання.
Враховуючи попередню практику проведення сніжних етапів у Швеції (останні кілька сезонів класичний сніжний етап більше був схожий на звичайну гравійну гонку в сніжну погоду), FIA неодноразово наголошувала організаторам  про необхідність перенесення гонки в інший регіон Швеції. Також ходили чутки, що сніжне ралі перенесуть в іншу державу. Тепер ці чутки підтвердились. Новим місцем проведення класичної сніжної гонки стала Фінляндія, а точніше - її північний регіон, який відомий в світі як Лапландія. Спортивний захід назвали Arctic Rally Finland Powered by CapitalBox 2021. Ця гонка в рамках національних серій проводиться давно, однак статус змагань в рамках Чемпіонату світу - то новий рівень.
Маршрут налічує десяток спецділянок протяжністю 20-30 км. Загалом учасники світового ралі проведуть в гоночному режимі 250 км, що  розділені на три дні. Арктичне ралі Фінляндії пройде 26-28 лютого.
Вже відомо, що Есапекка Лаппі прийме участь у гонці за кермом Volkswagen Polo GTi R5, а Олівер Солберг змагатиметься у вищій лізі на автомобілі Hyundai i20 Coupe WRC.
Далі буде...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023