Ралі Садринії принесло Дані Сордо 3 перемогу в кар'єрі WRC


Як і ралі Туреччини, гонка в Сардинії має славу дуже складної. Часом складається враження, що замість доріг в маршруті використовують гирла висохщих гірських річок. В список невдах вищої ліги цього разу потрапили Есапекка Лаппі (поломка двигуна), Такамото Кацута (переворот на  швидкості), Калле Ровенперя (аварія).
Лідерство в гонці зі старта захопив Теему Сунінен, яке втримував до завершення ранкової секції. Його на позиції лідера змінив Дані Сордо. Фінн зосередився на захисті другої позиції, коли Ньовіль з Ож'є з'ясовували стосунки в боротьбі за подіум. В суботу бельгієць та француз відтиснули молодого фіна і з новим завзяттям розпочали боротьбу за друге місце. Тим часом Еванс вибрався до четвертої позиції, коли інші втрачали час. До фінішу суботи Ньовіль з Ож'є відстали від Сордо на 27-29 сек., а Еванс - 58.
В неділю Сордо збавив темп, а Ньовіль утримував третє місце з відставання від Ож'є в 1.7 сек. Power Stage визначив не тільки питання додаткових балів, але й результат у гонці. Ньовіль випередивши Ож'є, забрав срібло в цьому етапі. 
В заліку WRC2 переможцем став Понтус Тідеманд, який на денній секції п'ятниці вирвався в лідери заліку і втримав перше місце до самого фінішу гонки. Абсолютним лідером на автомобілях R5/Rally2 став Ярі Хуттонен. Молодий фін в суботу відібрав лідерство у Олівера Солберга та втримав його до кінця гонки. Хуттонен, Кайтанович і Тідеманд потрапили до залікової десятки (8-10 місця).




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023