Ралі Швеції 2020: підсумки суботи (22 км до фінішу)


Сьогоднішній маршрут повністю повторював маршрут п'ятниці, але умови на спецділянках відрізнялись - пілоти скаржились, що в деяких місцях автомобілі вели себе непередбачувано. Як і прогнозувалось, сьогодні умови були тепліші.
Елфін Еванс не втратив лідерства в гонці - валієць зумів виграти 3 з 4 спецділянок та  відірватись від суперників, поки ті з'ясовували стосунки. Минулорічний чемпіон втримує другу позицію, але відіграти відставання від лідера гонки - практично нереально. Ож'є не може нав'язати боротьби лідерам. Він змінював налаштування свого Yaris та обійшов Ровенперю, однак відрив між колегами - всього півсекунди. Лаппі, як і вчора, замикає п'ятірку абсолюту. Він задоволений своїм пілотажем, аднак вкінці допустився помилки.

Ярі-Матті Латвала завершив достроково гонку через поломку авто. Згодом стало відомо, що силовий кабель на орендованій фіном Yaris WRC був приєднаний в неправильному місці та пошкодився в ході змагань. Пілот повідомив, що ми його знову зможемо побачити на старті ралі Сардинії.


Молодша ліга

Ярі Хуттонен сьогодні вирішив вразити усіх учасників та прихильників. В першій половині дня він підібрався до лідера гонки, а на повторному заїзді закріпився на першій позиції. Він лідирує в заліку автовобілів R5 та дістався десятки абсолюту. Крістофсен обійщовши Тідеманда, зайняв 5 стрічку в заліку. Потім їх обох випередив Олівер Солберг!






Організатори повідомили, що фінальний день гонки буде налічувати лише одну спецділянку, що і буде використовуватись у форматі Power Stage. Дорога просто не витримає двойного проїду в гоночному режимі, адже на завтра синоптики прогнозують температуру до +6.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023