Ралі Швеції 2020: підсумки суботи (106 км до фінішу)


Організатори роблять все можливе, щоб зберегти гонку, хоч маршрут довелось ще скоротити на одну спецділянку - SSS Karlstad було скасовано. Він пройшов в режимі другого шейкдауну (тренування).
П'ятничні спецділянки пройшли без втрат дистанції, хоча новий досвід гонитви на вузьких шипованих шинах прийшовся по смаку далеко не всім. Еванс захопив лідируючу позицію і зберіг її аж до фінішу першого дня. За його спиною точилась боротьба між юним Каллє Ровеперьою та чемпіоном минулого року. Фінн вирвав другу позицію у естонця на передостанній спецділянці, але в одному з поворотів фінального допу у його Yaris заглох двигун. Ровенперя пропустив Тянака вперед, хоча не втратив подіума. Ож'є фінішував четвертим, хоча зізнався, що не задоволений своїм темпом. На п'ятому місці знаходиться Лаппі, однак завтра за входження до ТОП 5 будуть боротися і Ньовіль, і Брін.
Каллє вражає витримкою та наполегливістю.


Молодша ліга

Оле-Крістіан Вейбю виграв першу п'ятничну спецділянку, але далі лідерство захопив представник WRC3, Еміль Лінхольм. Місцевий герой за кермом SKODA Fabia R5 evo втримався попереду конкурентів до кінця п'ятниці. Остберг та Хутонен замикають подіум, а Вейбю четвертий. Понтус Тідеманд зізнався, що допустив декілька помилок на початку гонки. Він утримує п'яту позицію в загальному заліку R5.






Сьогоднішній маршрут був досить складним для пілотів, адже в таких умовах вони раніше не змагались. Автомобілі вели себе часто непередбачувано. Завтра синоптики прогнозують потепління. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023