WRC 2021. 2/3 сезону позаду. Що далі?


Нещодавно завершився бельгійський етап чемпіонату світу по класичному ралі. Нарешті команда Hyundai позбулась проблем і вдало провела домашню гонку Тьєррі Ньовіля - дубль Ньовіля і Бріна вразив усіх суперників. Андреа Адамо був на сьомому небі від щастя. А чому б і ні? 


Дивлячись на турнірну таблицю чемпіонату, одразу привертають увагу деякі речі. Тьєррі Ньовіль і Елфін Еванс зрівнялись по кількості балів - кожен із них розпочинає власну боротьбу за другу позицію, а якщо пощастить - за чемпіонський титул. Незначний розрив (12 балів) спостерігається між Каллє Ровенперею та Оттом Тянаком.
Себастьян Ож'є, який здобув цьогоріч 4 перемоги, у інтерв'ю запевняє, що не піде на необгрунтований ризик. Такі твердження чемпіона надихають його головних суперників на безкомпромісну боротьбу.

Що далі?
Звісно, запас Себастьяна Ож'є доволі переконливий, однак подивимось на календар. У першій декаді вересня учасники світової першості відвідають Грецію, де кілька років не проводились змагання в рамках чемпіонату світу. Згадуючи минулі грецькі ралі, на думку одразу спадає слово "лотерея" - кам'янисті маршрути і високі температури у будь-який момент можуть відправити навіть чемпіона у відставку.
1 жовтня розпочнеться ралі Фінляндії, аке багато років проводилось влітку. Яка погода буде цього разу? Чи всі учасники зможуть адаптуватись під освінню погоду? 
Іспанський етап знайомий усім учасникам, хоча цього року організатори проведуть повністю асфальтову гонку. Останній етап сезону пройде в Японії, яка приймала змагання FIA WRC десяток років тому.

Боротьба за чемпіонський набирає обертів з новою силою, а враховуючи амбіції лідерів першості, - кінець ери World Rally Car стане доволі цікавим.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023