Каллє Ровенперя - наймолодший переможець етапів чемпіонату світу


В п'ятницю молодий фінський  пілот здобув позицію лідера змагань. Каллє зумів втриматись попереду інших суперників до фінішу етапу в Естонії. Пілот команди Toyota всю гонку контролював швидкість таким чином, щоб не підпускати найближчих конкурентів.
Крейг Брін пробував нав'язувати боротьбу 20-річному фінну, однак зізнався, що наздогнати лідера змагань не може. Представник Hyundai був повністю задоволений поведінкою автомобіля, але досвід відіграє дуже важливу роль - Крейг періодично займає крісло пілота у автомобілі вищої ліги, а Каллє проводить повноцінний сезон.
Тьєррі Ньовіль фінішував третім, попереду Себастьяна Ож'є та Елфіна Еванса. Себ зосередився на Евансі - француз не хотів пропустити валійця вперед.


Каллє Ровенперя:
"Звичайно, це важкий сезон, приємно отримати перемогу тут, в Естонії. Це майже домашня гонка. Відчуваю себе дуже класно. Сенон довгий, і результаті загалом не такі хороші, однак ми довели, що маємо темп, і ми заберемо його [кубок] додому".

Каллє здобув першу перемогу у віці 20 р. 9 м. 17 д. Ярі-Матті Латвала втримував цей рекорд з 2008 року, коли переміг на ралі Швеції у віці 22 р. 10м. 7 д. 





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023