Rally1. Передмова (лютий 2021 року)


Як стало відомо зі джеред DirtFish, два учаники світового ралі плідно працюють над реалізацією автомобіля наступної генерації, що буде мати назву Rally1. Попередньо мова йшла про те, що в лютому цього року всі виробники розпочнуть тестові програми своїх авто. Для скорочення витрат конструкцію двигунів внутнрішнього згорання мали заморозити на 5 років з квітня цього року. 
Пандемія та світова економічна криза внесли свої корективи в реалізацію цих планів. Робота над автомобілями продовжується, термін замороження перенесено до кінця року, а Hyundai Motorsport  ще не отримав офіційного дозволу від головного офісу. Це означає, що роботи над реалізацією проекту Rally1 ще не розпочато.
Скоро світ побачить тестові прототипи від Toyota і M-Sport FORD. Якщо японці за основу взяли авто Yaris, то з британцями інша історія. Ходили чутки, що M-Sprt бутуть працювати над автомобілем FORD Fiesta, згодом FORD Puma, знову  - Fiesta, тепер - Puma.
Новим регламентом виробникам дозволено масштабувати елементи автомобіля, тому в наступному сезоні вболівальники зможуть побачити автомобілі різних класів в одній лізі. Колись то був class D, до сьогодні -  class B.
Вже зрозуміло, що автомобілі наступної генерації  стануть повільнішими за нинішні, адже конструктивно вони простіші в плані трансмісії, гальмівної системи, підвіски. Також вони наберуть у вазі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023