Ян Ерлаше - чемпіон FIA WTCR 2020


Так, наймолодшим чемпіоном в класі турінгових автомобілів став 24-річний француз Ян Ерлаше. В ході фінального вікенду Ян вирішив не ризикувати. Його головний суперник, Естебан Герьєррі, кваліфікувався дуже невдало. В першому заїзді Герьєррі з хвоста пелотону прорвався на самий верх. 
Друга гонка не стала такою фатальною - аварія і схід. В третій він вирішив прориватись, як і в першій. Однак прорватись вище 11 позиції йому не вдавалось. Тоді за командною вказівкой Аттіла Тассі, який займав 8 позицію, пропустив кількох суперників разом з Естебаном Герьєррі.
Таке рішення допомогло аргентинцю втриматись на третій позиції в турнірній таблиці, хоча дуже гарні шанси на бронзу мав Жан-Карл Верне (чемпіон TCR International Series). Верне завершив сезон четвертим. Після гонки судді дали аргентинцю штраф, в результаті чого Герьєррі завершив сезон на четвертій сходинці. Бронзу забрав Жан-Карл Верне, який став переможцем у заліку WTCR Trophy 2020 (найкращий пілот приватної команди).
А хто ж забрав срібний кубок цього року?
Іван Мюллер зумів зосередитись, коли мова пішла про можливий дубль для представників Cyan Racing. Чотирикратний чемпіон світу, ризикуючи та користуючись підтимкою колег команди, здобув необхідну кількість балів, щоб завершити сезон другим.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023