E-TCR. інтерв'ю з Марчелло Лотті [1]


Марчелло Лотті, президент WSC Group, автор мультибрендової гоночної серії на турінгових автомобілях з альтернативними джерелами енергії, розказав про концепцію.

Через 18 місяців від анонсу в Барселоні стартують змагання ETCR. Як Ви можете узагальнити розвиток ETCR від зародження до фази гонок?

В дійсності минуло майже 30 місяців від зародження ідеї. Наша команда має багаторічний досвід в світі автоспорту загалом та в сфері турінгу. Ми не могли ігнорувати нову тенденцію в області альтернативних джерел енергії, що вже вплинула на весь автомобільний світ.
Сьогодні виробники автомобілів переорієнтовують свої зусилля на більш чисті технології. Це незворотній процес, а ми працюємо, щоб турінгові авто та автоспорт в цілому розвивались в такому напрямку.
В жовтні 2018 року ми показали перший прототип, який вже пройшов декілька тестових сесій. То був початок оперативного етапу, коли ми оприлюднили деталі технічного регламенту. Ми притримувались оригінальної концепції, але з прицілом на те, шо такі авто будуть використовувати і клієнтські команди. Наша голована мета - притримуючись принципу TCR, зробити такі автомобілі успіщними та доступними. Це регіональні та національні змагання.
Тепер ми готові до тонких налаштувань через офіційні тести, що розпочнуться дуже скоро.

Як ETCR може вписатись серед великої кількості гоночних серій, що запускаються для розвитку нових та більш чистих технологій?

Наша команда завжди виконує те, що пообіцяда. 18 місяців тому ми показали два прототипа - один красувався на виставці, а інший демонстрував на треку. Я говорю це не для того, щоб похвалитись, а для того, щоб підкреслити той факт, що для нас важливо виходити за рамки лише тоді, коли ми до цього готові, навіть коли це потребує додаткових ресурсів.
Сьогодні на папері існує багато проектів, але реальними є тільки два - Formula E та ETCR. Я очікую, що інші теж прийдуть. Нам всім вистачить місця.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023