Ралі Мексики завершилось достроково, але екіпажі та команди здобули повний комплект очок


Недільні спецділянки ралі Мексики організатори відмінили, щоб учасники чемпіонату світу могли потрапити до своїх країн. Такий крок став вимушеним через пантемію короновірусу.
Перед гонкою вболівальники гаряче обговорювали спортивну форму Себастьяна Ож'є, який дещо змінив стратегію. Одні були впевнені, що Себ вже здає позиції, а інші впевнено заявляли - то дурні чутки.
Себ знову продемонстрував свою жагу до перемог - француз захопив лідерство на 4 спецділянці гонки та не підпустив до себе жодного конкурента. Дуже добре, що представники всіх автовиробників завершили гонку на подіумі, але для одних гонка стала дуже гарною, а для інших - кошмаром.
Всі екіпажі Toyota добрались до фінішу. В умовах мексиканських гір - то вже гарний результат. Крім того, що червоно-білим вдалось фінішувати в гонці, так вони ще і розмістились у п'ятірці абсолюту.
Для Hyundai така гонка стала розчаруванням, адже два з трьох автомобілів команди зійшли з дистанції через технічні проблеми. Отт Тянак практично врятував колектив діючих чемпіонів від позору. Друге місце на фініші - гарний результат для діючого чемпіона в новій команді.
Якщо виступ команди корейського автовиробника можна назвати розчаруванням, то виступ M-Sport - крах! Автомобіль Есапекки Лаппі спалахнув на 8 спецділянці. Рятувальники вирушили на гасіння пожежі, тому проїзд інших екіпажів було відмінено. Поломка акселератора на Ford Fiesta WRC Гаса Грінсміта привела до втрати часу британця. Сунінен завершив гонку на подіумі і це гарно в таких складних умовах.


Понтус Тідеманд захопив лідерство у заліку молодшої ліги з самого початку гонки. Він потроху відривався від конкурентів. Не обійшлось без проколу, але гарно вибрана тактика та удача привели шведа до перемоги. Мало того, що Понтус став переможцем у заліку WRC2, він завершив гонку на шостій сходинці (!) абсолюту.

Ще в минулому році стало відомо, що політична ситуація в Чілі не дозволить провести етап чемпіонату світу. Цього тижня стало відомо, що через вірус COVI-19 ралі Аргентини не буде проводитись. 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023