Pure ETCR. Обриси чемпіонату світу по турінгу


Ви думаєте, що електромобілі створюються лише для пересування по місту? Вони ніколи не будуть агресивними, бо не створені для спорту? А ось і ні! Цього року стартує абсолютно нова автоспортивна серія, учасники якої будуть змагатись на повністю електричних авто. В кінці минулого року керівництво Eurosport Events повідомили світові, що готові до абсолютно нових перегонів на електричних автівках.
Програмою розвитку зайнялась команда Марчелло Лотті, а піонером в цій сфері стали Cupra. Потім приєднались Hyundai та Alfa Romeo через предствницьку команду. Характеристики нових болідів вражають, а динаміка захоплює.
Скоро за змаганнями першої турінгової серії  електромобілів можна буде спостерігати на ресурсах Eurosport Events. Чим вони відрізняються від Formula E? Франсуа Рібейро сказав, що Formula E рекламує нові технології, а E TCR - продукцію автовиробників. Цього року змагання будуть проходити в 4 локаціях. Стартує серія спільно зі світовим турінгом на трасі Salzburgring, а фінішує в січні наступного року на вікенді в Daytona International Speedway.

Нові технології значно відрізняють спортивну техніку нової ери від попередників, тому формат змагань повинен відрізнятися від традиційного. Він чимось буде нагадувати ралі-крос. Подробиці будуть відомі пізніше, а коли стартує серія прихильники зможуть розібратись із структурою гоночного вікенду, зпостерігаючи за змаганнями. Головне, що це зацікавило автовиробників. Організатори обіцяють, що виробників буде 6.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023