Чому Rally2 не стане повноцінною заміною нинішніх Rally1


Згадайте цей автомобіль - він був дуже популярним у певний період. В 2014 році у категорії R5 змагались Ford Fiesta, Citroen DS3 та Peugeot 208. Тоді не було ще Skoda, Hyundai, Volkswagen.
Автомобілі Rally2 - це оновлені, дещо модифіковані R5. Хоча Rally2 зараз на піку популярності, але пройде ще кілька сезонів і ці автомобілі залишать світове ралі, як це зробили R5, Super 2000 і група N.
Категорія Rally2 основана на автомобілях B-class. Колись Малкольи Вілсон, компанія якого створила Ford Fiesta R5 у 2013 році був впевненим у тому, що автомобілі R5 - то основа для World Rally Cars наступних поколінь, але World Rally Cars уже немає, і Fiesta вже не випускається.  M-Sport зараз розглядає варіанти , чим замінити Fiesta.
Після завершення програми WRC, спортивний підрозділ Volkswagen зосередився на проекті R5. У певний період ходили чутки, що це рішення знищить програму Skoda, але вийшло по іншому - Volkswagen не випускає Rally2, а Skoda невпинно модифікує свої Fabia і лідирує у змаганнях.
Дуже багато залежить від політики автовиробника - якщо проект цікавий керівництву, то він розвивається, як у випадку з Сitroen. Якщо автомобіль не випускається, то яким би він не був популярним, потрібно шукати щось інше.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023