Rally1 у майбутньому мають бути більш універсальними


До публікації тез робочої групи про майбутнє WRC активно поширювались чутки, що автомобілі Rally2 з деякими доопрацюваннями замінять у вищій лізі нинішні  Rally1. Як з'ясувалось, це не зовсім правда, адже Rally2 у довгостроковому майбутньому зникнуть. Це не станеться у наступні кілька років, але після омологації автомобілів Rally1 наступного покоління, вони природньо витиснуть з ринку автомобілі Rally2.


ФІА хочуть, щоб наступники Rally1 були універсальними. Зараз Hyundai i Toyota випускають свої Rally1 на основі автомобілів B-class, а Ford через M-Sport реалізували проект Puma, дещо зменшивши автомобіль до заданих регламентом розмірів.
В майбутньому Всесвітня автомобільна федерація хоче запропонувати такий регламент, відповідно до якого автовиробники матимуть можливість будувати свої автомобілі Rally1, беручи за основу B-class, C-class, SUV i Concept car, використовуючи для цього сертифіковану FIA капсулу безпеки.
Поки не зрозуміло чи FIA розробить з партнерами одну універсальну для всіх цих класів автомобілів капсулу, чи запропонує кілька варіантів. У автомобілях вищої ліги використовуватимуть нові двигуни і КПП, які будуть обмежені у вартості, а для інших системи за основу візьмуть Rally2.
Нові Rally1 повинні бути орієнтовно дорожчими на 150 тис. доларів від Rally2.

Складається враження, що наступне покоління Rally1 буде побудоване з використанням просторової рами для здешевлення і технологій  Rally2.

До презентації автомобілів Rally1 next gen залишилось 657 днів 🙂.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023