Мало інформації про Rally1 2026


Ознайомившись із опублікованими матеріалами FIA щодо майбутнього розвитку автомобілів Rally1, стає зрозуміло, що нинішні гібридні автомобілі в кінці цього сезону позбудуться електричної компоненти, але основні зміни пройдуть з 2026 року. За цей час виробники зможуть по новому регламенту побудувати автомобілі вищої ліги.
Відомо, що ті автомобілі будуть створені на основі уніфікованого шасі, і можливо, уніфікованої трансмісії для здешевлення - зараз вартість авто сягає рекордної суми практично в 1 мільйон євро, у наступників ця цифра зменшиться у понад 2 рази (0.4 млн.).
У директивах FIA вказано, що наступні Rally1 будуть створюватись виробниками і приватними заводами на основі дорожніх автомобілів B-class, C-class, SUV та Concept...
Двигуни будуть споживати екологічне пальне і розвиватимуть потужність в 330 кс.
Аналізуючи наявну інформацію можна припустити, що це повернення у 2011...2016 роки, але це лише припущення.
Таких чуток ще буде вдосталь, але виробники чекають чіткого технічного регламенту, щоб приступати до реалізації нових викликів.
Цікаво, що всі нинішні учасники вищої ліги світового ралі спокійно сприйняли факт відмови від гібридної установки. Девід Річардз наголосив, що дисципліна буде орієнтуватись на екологічне пальне, а коли з'явиться можливість - розвиватиме повністю електричні технології.
Далі буде більше... Слідкуймо разом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023