Ouninpohja повертається у 33-кілометровому форматі


Надзвичайно швидкісна спецділянках, що пролягає поблизу населеного пункту Оунінпохья, відома на весь світ понад півстоліття - її швидкісні закриті повороти з трамплінами і жовтим будиночком нерідко зустрічаються на фотографіях світових авторитетних засобів масової інформації, що висвітлюють ралійні змагання.  Зустрічається словосполучення Grand Prix of Finland - це завдяки швидкостям на цьому змаганні і, зокрема, спецділянці Ouninpohja.
Її конфігурація часто використовується у складі маршруту ралі Фінляндії, але в більшості випадків - у скороченій версії.
Цього року повноцінна Оунінпохья у 33-кілометровому виконанні використовуватиметься вперше із 2016 року, правда, тоді автомобілі рухались у протилежному напрямку.
Найшвидшим у той вікенд був Кріс Мік, зокрема, він побив рекорд швидкості на другому проїзді Оунінпохья. Тими вихідними  перший подіум завоював нині покійний Крейг Брін - кадри щасливих хвилин увійшли до відео огляду етапу, і зустрічаються у роботах журналістів до цього часу.


У другому проїзді Кріс Мік фінішував з часом 14:56.5 з середньою швидкістю 132.5 км/год. Того дня дев'ять найшвидших учасників на автомобілях WRC фінішували з показником середньої швидкості понад 130 км/год. 
Цього року швидкості можуть бути значно більшими, якщо організатори штучно не сповільнятимуть учасників.
Директор команди Toyota, у 2016 був пілотом Volkswagen і здобув срібло у тому ралі. Цього разу Ярі-Матті Латвала хоче знову випробувати свої сили на домашньому етапі.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023