Організаторам змагань світового ралі нададуть більше свободи


В наступні роки організаторам змагань нададуть більше свободи у їхній роботі, але всі нововведення спрямовані на зменшення вартості і збільшення аудиторії.
Якщо тепер орієнтиром для етапів чемпіонату світу є відстань у 300 км, то в наступні роки деякі етапи будуть проходити у спринтерському форматі - загальну протяжність спецділянок зменшать. Разом з тим інші етапи компенсують спринтерські змагання за рахунок збільшення протяжності власного маршруту. У рішенні робочої групи сказано, що загальна відстань, яку проїдуть автомобілі ралі за сезон, змінюватись не буде - це означає, що одні етапи будуть меншої протяжності, а інші навпаки.
Команди залучатимуть меншу кількість персоналу для обслуговування своїх автомобілів.
Для організації сервісного парку командам нададуть можливість використовувати місцеві будівлі. Це має зменшити витрати учасників змагань.
Також згодом запровадять дистанційне технічне обслуговування автомобілів з використанням спеціалізованого транспорту. Певно, команди зможуть використовувати вантажівки  для доставки запасних частин і спеціалістів для ремонту своїх автомобілів поза межами сервісного парку.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023