Лаппі - лідер ралі у Швеції


Умови у перший повноцінний день ралі Швеції виявились надзвичайно складними - сильний снігопад, технічні поломки і суцільна ковзанка замість звичного твердого снігу.


В пам'ять про Крейга Бріна організатори перейменували спецділянку Brattby, додавши до назви порядковий номер екіпажу, який використовував Крейг у 2023 році. Бріна минулого року у минулому році на цій спецділянці двічі продемонстрував дуже гарні результати і був надзвичайно щисливим тоді. Звісно, ніхто і подумати не міг, що те ралі Швеції стало останнім для ірландського пілота.
Перемогу в SS 2 #42 Brattby 1 отримав Каллє Ровенперя, а в SS 5 #42 Brattby 2 - Георг Ліннамае, який керує Toyota GR Yaris Rally2. Саме так, учасники на автомобілях Rally2 випередили екіпажі вищої ліги.

На четвертій спецділянці зійшли з дистанції зразу двоє досвідчених пілотів - Каллє Ровенперя і Отт Тянак. У більшості екіпажів Rally1 були проблеми чи то з погодою, чи то з автомобілем.
Відірватись від суперників вдалось лише Есапеці Лаппі і Такамото Кацути. 


Олівер Солберг побив рекорд, адже фінішував у перший повноцінний день гонки третім у загальній класифікації. Мова йде про автомобіль Rally2.
На коротких спецділянках учасникам вдавалось перемагати за кермом автомобіля другої категорії, але екіпажі подолали понад сотню кілометрів дистанції!
Фурмо і Еванс завершили п'ятницю у п'ятірці кращих, але з відставання у півтори і майже дві хвилини від лідера гонки.
У заліковій десятці залишилось 4 з 9 учасників вищої ліги. Ньовіль фінішував 11, і має можливість набрати залікові бали за підсумками суботи.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023