Ралі Монте-Карло знову підтверджує статус "лотерейного етапу"


Гонка розпочалась у четвер ввечорі - тоді Елфін Еванс вирвався у лідери із запасом у чверть хвилини від найближчого суперника.
У п'ятницю почали формуватись двійки і трійки учасників, у кожній з яких точилася боротьба за кращий час у абсолютному заліку. Після ранішньої секції п'ятірка кращих виглядала наступним чином: Еванс - Ож'є - Ньовіль - Тянак - Фурмо. Міккельсен з двохвилинним відставанням закріпився на 6 місці.
З другої половини п'ятниці Ож'є активно тиснув на Еванса, щоб посісти його місце
В суботу, після вирішення проблем з диференціалом, активізувався Ньовіль -бельгієць обійшов француза і наблизився до позиції лідера. Ранішню секцію тріо Ньовіль - Еванс - Ож'є завершили з досить великим запасом часу над іншими учасниками. Тянак, який займав 4 позицію, хоч і скоротив відставання, але воно складало майже 1:11.


У другій половині суботи Ож'є таки став лідером етапу, хоч і з секундний запасом часу. На фінальній спецділянці суботи Ньовіль знову став першим.
Умови на дорогах очікувано дуже непередбачувані -  сонячні ділянки змінюються засніженими льодяними секціями, що звично для цієї гонки. Досвідчені екіпажі втримались на дорозі, чого не скажеш про інших. Дуже гарно проявляє свої здібності Андрієн Фурмо - він далеко не найшвидший учасник, але вміло виходить із проблем, які підготувала погода. 

Якщо ніхто з лідерів змагань не хавершить етап достроково, то результати суботи виглядатимуть так:

Ньовіль - 18.
Ож'є - 15.
Еванс - 13.
Тянак - 10.
Фурмо - 8.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023