Франсуа-Ксав'є Демезон (FX) з червня став технічним директором Hyundai Motorsport


26-річний досвід у автоспорті принесе французький інженер у Hyundai для посилення позицій у світовому автоспорті. Раніше Демезон обіймав поважні посади у програмах  автовиробників Peugeot, Subaru, Citroen та Volkswagen, а у Formula 1 був технічним директором Williams Racing.
За період співпраці француза з автовиробником Volkswagen команда здобула 43 перемоги у 52 гонках, 4 титули в особистому заліку пілотів та команд. Він потрібний момент наполіг, щоб розробки автоспортивної програми проводили на базі моделі Polo, а не Betle.


Після завершення програми у світовому ралі очолив проект Volkswagen ID R. Команда встановила рекорди у підйомах на пагорби Pikes Peak (США) та Tiānmén (Китай), а також встановила світовий рекорд подолання кола на трасі Nordschleife (Германія).


Як технічний директор команди корейського автовиробника FX (його так називають у автоспортивних колах) очолив відділи розвитку транспортних засобів та силових агрегатів Hyundai Motorsport.
Також він буде радником президента Hyundai Motors Company та директора команди Hyundai Motorsport у розбудові майбутніх програм у автоспорті.


Далі буде 😉



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023