Себ Ож'є та Жюльєн Інграсія здобули 8 чемпіонський титул у світовому ралі.


Цей сезон Ож'є та Інграсія зробили все, щоб забезпечити собі 8 титул, однак у другій половині сезону Себастьян йому знадобилось прикласти багато зусиль, щоб протистояти Елфіну Евансу. На фінальну гонку сезону Себ прибув із запасом у 17 балів - йому навіть не потрібно було перемагати, адже він мав шанси на здобуття титулу ще у Фінляндії.
Елфін Еванс не здавався до останнього, а особливо гостро боротьба точилась між напарниками в суботу - то однин, то інший очолювали абсолютний залік. Директор команди, Ярі-Матті Латвала, попросив Каллє Ровенперю, щоб той не ризикував, адже на кону чемпіонський титул у командному заліку.
В неділю першу з трьох спецділянок претенденти на титул подолали з однаковим часом. Згодом   Себ зачіпив бетонний бар'єр і чудом не пошкодив колесо, не обійшлось без неприємних сюрпризів і у   Еванса - двигун  зненацька заглух, через що валієць втратив кілька цінних секунд.
Ож'є і Інграсія відсвяткували свій восьмий чемпіонський титул перемогою у Монці.
На цьому мандрівка французького екіпажу завершується - Себастьян продовжить змагання в наступному році із неповною програмою, але без Жюльєна.


Свою кар'єру у WRC Ож'є та Інграсія розпочали у 2008 році на ралі Мексики. У 2009 хлопці пересіли у автомобіль WRC, а згодом - здобули дві перемоги. У 2011 році Себ зі штурманом розірвали стосунки із Citroen Racing і доєднались до програми Volkswagen Motorsport. З 2013 ми знаєм цих спортсменів, як непереборних чемпіонів 🏆.

Цього року японський виробник теж святкує титул в командному заліку і дубль своїх екіпажів у особистому.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023