1 липня 2021 року - важлива дата для світового ралі


Приблизно через 200 днів вболівальники світового ралі будуть спостерігати за змаганнями автомобілів Rally1, що прийдуть на зміну нинішнім World Rally Cars. Наступне покоління автомобілів буде зовсім іншим. Вже відомо, що вони будуть повільніші, але екологічніші і безпечніші.
Спочатку мова йшла про те, що основою автомобілі Rally1 стануть ралійні машини Rally2 - конструктивно простіші, дешевші у придбанні та експлуатації. В більшості показників це підтверджується, однак є суттєві відмінності - уніфікована капсула безпеки, гібридна установка, що збільшує загальну вагу, а серце автомобіля залишиться нинішнім. Міжнародна автомобільна федерація дійшла згоди з учасниками, що двигуни GTE 1.6 Turbo з доопрацюваннями будуть використовуватись і надалі - команди-учасники мали удосконалити вузли та агрегати ДВЗ до 1 липня 2021 року. Специфікація  "заморожується" на наступні 5 років. 
Викликає занепокоєння той факт, що двигуни автомобілів Rally1 будуть працювати на абсолютно іншому пальному - з мінімальним вмістом вуглекислого газу та інших шкідливих речовин. Як воно вплине на параметри роботи нових силових установок? Виробник запевняє, що все працюватиме добре, але...
З 1 січня 2022 року кардинально обмежеться дані для омологації конструкції самих автомобілів Rally1 на трирічний період.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023