FIA веде переговори із командами вищої ліги WRC щодо можливості збереження нинішнього покоління World Rally Car у чемпіонаті наступного року


DirtFish взяли інтерв'ю у голови ралійного комітету FIA, Іва Маттона. Справа у тому, що автомобілі Rally1 будуть значно повільнішими за нинішні WRC. Раніше повідомлялось, що з наступного року сьогоднішнє покоління ралійних автомобілів вищої ліги буде заборонене. Разом з тим, серія бореться за збільшення кількості учасників у вищій лізі, а в перший рік виробники зможуть забезпечити потреби лише офіційних учасників.
Мова йде про те, щоб штучно сповільнити нинішні автомобілі і надавати їх приватникам у користування. Мова не йде про окремий залік, як це було у 2017 році, бо та практика стала негативним досвідом.
Малкольм Вілсон, голова M-Sport, позитивно зустрів таку пропозицію, а от думка інших виробників поки невідома. До того ж, обслуговування цих машин доволі вартісне - ще на початку Мадс Остберг  і Мартін Прокоп придбали Fiesta WRC, а потім відмовились від цієї ідеї. Аналогічні автомобілі використовують кілька інших приватників,  їм ця ідея можливо сподобається. Є інша проблема - чи хочуть використовувати Hyundai і Toyota застарілі моделі у наступному році?


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023