Оновлена Skoda Fabia R5 готова до експлуатації


Оновлена версія Skoda Fabia R5 отримала міжнародну омологацію. Автомобіль, представлений широкому загалу в грудні минулого року, гідно справився з тестами та готовий до стартів.


Міхал Храбанек, керівник Skoda Motorsport:


"Удосконалена Skoda Fabia R5 є продовженням нашого успішного проекту R5. Все проходило за раніше затвердженим графіком, а омологація проведена у відповідності з новими стандартами безпеки FIA. Тепер ми сконцентровані на виготовлені нових авто".

За роки в програмі R5 завод реалізував 270 автомобілів данної категорії, лише в 2018 році - 80. В новому авто зміни торкнулися не лише дизайну. Двигун - новий масляний насос, водяний насос, покращена система охолодження, турбіна обладнана електроприводом. Двигун став потужнішим. КПП - удосконалена конструкція та міцніший корпус. Новий бортовий дисплей та каркас безпеки у відповідності з новими правилами FIA. Рульовий механізм має інші передаточні числа, а в поєднанні з довшим ходом підвіски - це все покрашило керованість.

За останні декілька місяців клієнти Skoda Motorsport дещо переключились на продукцію інших автовиробників, адже ті дещо раніше випустили нові автомобілі. Чехи впевнені в успіху оновленої Skoda Fabia R5. До речі, за аналогією з минулим поколінням раллійних авто Skoda можливо додасть до назви оновленої Fabia R5 приставку "EVO" - SKODA Fabia R5 EVO

Чекаємо стартів...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023