Цифровий автоспорт на прикладі RaceRoom #1


Як не дивно для більшості українців, але автоспорт вже давненько використовує цифрові технології. Світові автовиробники, які мають інтереси у світі спорту, користуються власними розробками для тренувань пілотів та удосконалення автомобілів. Організатори гоночних серій створюють персональний електронний продукт, або долучаються до розвитку глобальних платформ. Міжнародна автомобільна федерація популяризує такі програми, завдяки яким в світ реального автоспорту потрапляють віртуальні гонщики.  

Норберт Міччеліз в середині нульових здобув титул чемпіона Угорщини серед сімрейсерів на платформі Race 07. Таким чином, він долучився до реальних автомобільних змагань. Борючись в чемпіонаті світу по турінгу, а потім в світовому кубку, Норбі здобув звання чемпіона в реальному автоспорті.

Хосе Марія Лопес, триразовий чемпіон світу WTCC 2014, 2015, 2016, в інтерв'ю наголошував, що використовує в тренуваннях симулятор.


Цифровий автоспорт має свої "плюси"

Доступність. Участь в автоспорті - дуже дороге задоволення. Навіть, коли мова не йде про відновлення пошкодженого автомобіля, ціна тренувань та участі в змаганнях часто вражає. Цифровий автоспорт в десятки разів дешевший, адже завдяки контенту пілот може спробувати свої сили на більшості  відомих  гоночних трас за вартість самого контенту.

Достовірність. Виробники програмного забезпечення вкладають величезні бюджети для того, щоб учасник міг відчути себе за кермом бажаного авто на улюбленій трасі. Скануються найменші дрібниці, а потім разом з реальними пілотами поведінка автомобіля в різних умовах доводиться до ідеалу. І цей процес не завершується, адже щомісяця ми отримуємо щось нове.

Авто і траси різних поколінь. Завдяки автосимуляторам, користувач може опробувати автомобілі різних епох: 
DTM 1992, 1995, 2005, 2016, 2020
WTCC 2013-2017 та WTCR 2018-2020
Formula 1 90-x, 2000-х, 2017.

Автомобіль Audi TT Cup в реальному житті ніколи не приймав участі на американській трасі DAYTONA, а RaceRoom це дозволяє зробити.

Про українців.
Жирайр Гюрунян організував команду ProFornula.ua eSports, учасники якої демонструють вражаючі результати на змаганнях світового рівня. Киянин встановив рекорд кола на легендарній німецькій трасі Nordschleife, який тримається до цього часу. Нікіта Шапошнік займає третю сходинку на американській трасі DAYTONA. І це я тільки пару хвилин пошукав українські прапори  на сайті RACEROOM. Жирайр Гюрунян, Нікіта Шапошнік та Костянтин Романенко часто приймають участь у гонках міжнародного та світового рівня. Нещодавно в гонці серії ADAC GT Masters Нікіта здобув перемогу, а Жирайр Гюрунян переміг у гонці, організованій aвтовиробником SEAT.




Кожен  має можливість встановити платформу RACEROOM на домашній ПК і спробувати свої сили на легендарних трасах. 




  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Середня швидкість: 72. Secto Rally Finland 2023

Середня швидкість: 56. Vodafone Rally de Portugal 2023